ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
زمان چیدن آلو را دقیق بدانید تا از خوردن این میوهی خوشمزه لذت ببرید.
اگر شما آنقدر خوششانس بودهاید که یک درخت آلو در حیاط خانهی خود پرورش دهید، مطمئنا نمیخواهید که میوههای خوشمزهی آن بههدر برود. بنابراین امکان دارد که سوالاتی در مورد برداشت میوههای آلو به ویژه در زمینهی چگونگی چیدن و زمان برداشت آنها، برایتان پیش بیآید.
درخت آلو، درختی پرثمر است که محصول آن در هر سال حدود هشت تا دوازده پک (peck) است بنابراین آگاهی داشتن از زمان برداشت محصولات این درختان، بسیار مهم است. امتحان کردن میزان سفتی و طعم میوههای آلو، مطمئنترین راه برای تشخیص زمان مناسب برداشت محصول است. زمانیکه میوههای آلو را لمس میکنید باید نرم و طعم آنها شیرین و آبدار باشد. خوشبختانه، از آنجاییکه شما حتما در زندگیتان یک آلوی رسیده مصرف کردهاید، پس میتوانید از این تجربه بهعنوان شاخصی برای برداشت میوههای آلو استفاده کنید.
رنگ میوههای آلو نیز میتواند شاخصی برای برداشت محصولات در زمان رسیدگی آنها بهشمار بیآید. زمانیکه آلوها رسیده میشوند، میوه رنگ اصلی خود را پیدا میکند. از آنجاییکه گونههای متفاوتی از درختان آلو وجود دارد، بنابراین باید از انواع درختان کاشته شده در باغ خود آگاه باشید و تشخیص دهید که برداشت محصول کدام درخت باید زودتر اتفاق بیافتد. بهطور مثال، رنگ انواعی از درختان آلو مانند ‘Stanley’و ‘Damson’و ‘Mount Royal’از سبز به سبز -آبی سپس در زمان رسیدگی بهسرعت به آبی تیره یا بنفش تغییر میکند. دیگر نمونههای درخت آلو زمانی رسیده اند که رنگ پوست میوه از زرد به قرمز تغییر میکند. همچنین در بعضی از گونهها، در زمان رسیدگی میوه، پوست آلو تقریبا پودری مانند میشود.
بعضی از انواع آلوها مانند آلوهای ژاپنی، چند روز قبل از رسیدگی کامل، برداشت میشوند و بهمنظور رسیدگی کامل، آنها را در محیطی سرد و خشک قرار میدهند. میزان رسیدگی آلوها بدون شک از روی پوست آنها قابل تشخیص خواهد بود اما آلوها باید تا حدی سفت نیز باشند. آلوهای اروپایی درست در زمانیکه میوه شروع به نرم شدن میکند و رنگ زمینهی آن ظاهری زرد بهخود میگیرد، برای چیده شدن آماده هستند.
کار برداشت برخی از درختان آلو که زود بالغ میشوند، بهدلیل آنکه همهی میوهها در یک زمان واحد رسیده نمیشوند، چندین هفته طول خواهد کشید. میوهی انواع دیگر درختان آلو، معمولا در یک زمان رسیده میشوند که در اینصورت کار برداشت آنها در یک مرحله صورت میگیرد.
اگر به درست کردن آلوی خشک علاقه دارید، اجازه دهید که آلوها تا زمان رسیدگی کامل بر روی درخت بمانند و بعد از آن بهطور طبیعی از روی درخت بیافتند. آنها را از روی زمین جمع کنید و در برابر آفتاب پخش کنید تا بهصورت طبیعی خشک شوند (اما بهخاطر داشته باشید که ممکن است موجودات دیگر نیز در این زمان از آلوهای شما استفاده کنند!) و یا آلوها را در یک دستگاه خشک کن و یا فر با دمای 79 درجه سانتیگراد به مدت ده ساعت یا بیشتر، خشک کنید.
برای سرعت بخشیدن به رسیده شدن آلوها در داخل خانه، آنها را در دمای بین 15 تا 26 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. دماهای کمتر یا بیشتر از این مقدار ممکن است باعث ایجاد خرابیهایی مانند خشکی، قهوهای رنگ شدن و بیمزگی در درون میوه میشود. این فقط مربوط به زمانی است که میخواهید میوهها بهسرعت به مرحلهی رسیدگی برسند. برای ذخیرهسازیهای طولانی مدت، میوهها باید در دمای صفر درجه ی سانتیگراد نگهداری شوند که بدین طریق میتوان آنها را برای دو هفته نگهداری کرد.
بهمنظور چیدن آلوهای رسیده، به آرامی میوه را بگیرید و شاخهی آنرا بپیچانید. هنگامیکه آلو از درخت چیده شد، زمان آن است که تصمیم بگیرید چه غذایی با آن درست کنید و یا حتی اگر این کار را انجام ندهید، همچنان هیچ چیز خوشمزهتر از یک آلوی رسیده و آبدار نیست!