ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
برنج طارم از بهترین و مرغوبترین ارقام کیفی برنج محسوب میشود. که مبدأ آن در مازندران میباشد. بطور کلی شکل دانه بلند، قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب میباشد.از رقم توده محلی شهرستانهای استان مازندران انتخاب گردیده برنج پخته شده طارم، ساعتها پس از پخت خوش خوراک و نرم باقی میماند.
طول دانه خام 09/6 تا 4/7 میلیمتر (متوسط 3/7 میلیمتر) و پس از پخت 11 تا 13 میلیمتر
و عرض دانه 8/1 میلیمتر، دانه آن گچی و میزان شکم و مرکز سفیدی دانه صفر و یک میباشد.
میزان پروتئین دانه 4/8 تا 12 درصد و نسبت طویل شدن دانه 8/1، درصد آمیلوز دانه 2/20
تا 7/22، متوسط قوام ژل 75/56 و gt آن متوسط، حدود 58/3- 04/4.